Política

Dos morts i 101 ferits en els enfrontaments a Tailàndia

Un home de 54 anys i un noi de 19 han mort en els enfrontament d'avui dilluns a Bangkok entre protestants antigovernamentals i pro-governamentals i l'exèrcit tailandès, en què també han resultat ferides 101 persones.

Segons el ministre adjunt a la prefectura del govern, Satit Wonghnongtaey, les dues morts has tingut lloc després que diversos manifestants disparessin contra veïns del barri Nang Lergn, ubicat ben a prop de la seu del govern , que criticaven el seu comportament.

El cap del Centre Mèdic d'Emergències de Bangkok, doctor Phetpong Kamchornkijkarn, ha explicat que nou persones més han estat ingressades per ferida de bala, sis d'elles amb pronòstic greu.

Durant el dia, els soldats han obert foc diverses vegades per dissoldre els grups de manifestants que reapareixien a la capital tailandesa, encoratjats per l'última consigna de l'exprimer ministre Thaksin Shinawatra, el seu líder, que ahir els animava a fer la revolució.

A Bangkok i a cinc províncies properes s'ha establert l'estat d'excepció des d'ahir diumenge. El govern ha adoptat mesures destinades a assegurar el control de ports i aeroports, per impedir la repetició de fets com els de l'any passat, quan milers de detractors de Shinawatra van ocupar les dues terminals aeroportuàries de Bangkok durant una setmana.

"L'exèrcit utilitzarà tots els mitjans disponibles per restablir ràpidament l'ordre i reobrir el trànsit perquè la població pugui tornar a la seva vida normal", ha dit el cap de les Forces Armades, Songkitti Jaggabatara, després de mantenir una reunió urgent amb els alts comandaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.