Política

Almenys 28 morts en un atemptat suïcida amb cotxe bomba a l'ambaixada índia a Kabul

Afganistan

Un cotxe bomba conduït per un terrorista suïcida ha explotat aquest dilluns al costat de l'ambaixada de l'Índia a Kabul, i ha provocat 28 morts i 141 ferits, segons les autoritats i els mitjans afganesos.

Els insurgents talibans han promès redoblar la seva campanya d'atacs suïcides amb bomba aquest any per enderrocar el govern afganès, partidari d'Occident, i expulsar els militars estrangers desplegats al país.

El terrorista ha fet explotar l'automòbil al pas de dos vehicles que es disposaven a entrar al recinte, segons Danish Karojil, el director de l'agència de notícies independent Pajhwok, la redacció de la qual és a prop del lloc dels fets.

"L'objectiu eren els cotxes diplomàtics. Intentaven entrar a l'ambaixada quan el terrorista suïcida els ha atacat", ha assegurat. A més, ha afegit que "hi ha molta gent morta i ferida i els policies que vigilaven l'ambaixada també estan ferits. He vist morts i ferits per tota la carretera".

Els dos vehicles de l'ambaixada han resultat destruïts, però no se sap si les persones que hi havia a dins estan entre les víctimes. Entre els afectats hi ha persones que feien cua per rebre un visat o que feien les compres en un mercat pròxim.

L'Índia manté estretes relacions amb l'Afganistan i finança nombrosos projectes d'infraestructures. Les autoritats afganeses han acusat reiteradament el Pakistan de permetre als talibans operar des dels seus santuaris en la part pakistanesa de la frontera, una cosa que Islamabad ha negat a cada moment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.