Política

Garzón cita EHAK a declarar

Tribunals

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha convocat a una vista oral pública el Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK), en el marc de la investigació per la seva possible relació amb ETA.
El jutge citarà demà dimarts, en les mateixes condicions, Acció Nacionalista Basca (ANB). Aquesta formació encara podria presentar la seva candidatura a les eleccions del pròxim 9 de març, ja que aquesta mitjanit acaba el termini.

Garzón podria anunciar la seva decisió a finals de la setmana que ve. Podria decidir suspendre les activitats d'aquestes dues formacions i tancar els seus locals i establiments de manera temporal o definitiva.

A ambdues vistes hi assistiran els advocats de les parts, –Jone Goirizelaia per EHAK i Iñigo Irún per ANB- la fiscalia i l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) i el col·lectiu Dignitat i Justícia en qualitat d'acusació particular.

El conseller de Justícia basc, Joseba Azkárraga, ha titllat d'hipòcrita i electoralista el procés contra aquestes formacions. En declaracions a Catalunya Informació, Azkárraga ha dit que "fa pocs mesos es podia negociar amb ells. Ara s'apropen les eleccions i cal il·legalitzar-los per poder treure pit i ser més dur que ningú davant els votants de Conca, Guadalajara o Múrcia. El Partit Socialista no ha estat capaç d'aguantar la pressió del PP i cedeix per presentar-se com adalil" de la lluita contra ETA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.