Política

Ridao insta CiU i PSC a deixar clar que no pactaran “mai” amb un PP “xenòfob”

El secretari general d'ERC assegura que el discurs dels populars posen “en perill” la convivència a Catalunya

Demana al govern que faci “un ‘reset'” amb les retallades després de la manifestació de dissabte

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha instat CiU i el PSC a deixar clar que no pactaran “mai” amb un PP que ha demostrat ser clarament “xenòfob” i que posa “en perill” la convivència a Catalunya. Ridao ha criticat que el discurs dels populars, en què s'associa “immigració amb delinqüència” s'allunya -i molt- del projecte col·lectiu per a Catalunya que defensen els republicans. D'altra banda Ridao també ha fet referència a les declaracions del president de la Generalitat al voltant de la manifestació de dissabte. “S'equivoca si es pensa que hi ha una majoria silenciosa que l'avala; el que hi ha és una àmplia majoria que demana al Govern que rectifiqui i faci un reset amb les retallades”, ha declarat.

El secretari general d'ERC ha estat especialment crític i incisiu a l'hora de definir quin és el to de campanya dels populars per a aquestes municipals. “Ja sabíem que el PP és el partit més autoritari, antisocial i rabiosament centralista, però ara també sabem que és xenòfob”, ha afirmat Joan Ridao amb contundència.

Per a Ridao, aquesta actitud posa “en perill el nostre bé més preuat, que és la convivència”. El secretari general ha dit que el PP, associant “immigració amb delinqüència” dinamita el model d'integració que Catalunya ha desenvolupat durant els darrers deu anys. “Perseguint els immigrants no aconseguirem el que ERC defensa, un catalanisme de destí que no mira l'origen i la condició de les persones”, ha assegurat Ridao.

Per això, el secretari general d'ERC ha reclamat a CiU i al PSC un compromís ferm davant aquestes actituds. Joan Ridao ha reclamat als dos partits que “que deixin clar des d'ara que no pactaran mai” amb un PP clarament “xenòfob”.

El secretari general d'ERC ha fet aquestes declaracions des de Girona, on ha donat suport a l'alcaldable de partit a la ciutat, Blanca Palmada. Durant el seu discurs, el secretari general d'ERC també ha recollit el ressò que va tenir la manifestació de dissabte a Barcelona. I sobretot, ho ha fet per respondre a les paraules amb què el president de la Generalitat, Artur Mas, s'hi va referir.

“Mas s'equivoca si pensa que hi ha una majoria sorollosa que protesta i una majoria silenciosa que l'avala; el que hi ha és una àmplia majoria que demana al govern que rectifiqui”, ha dit Joan Ridao. Per això, i fent un símil amb la informàtica, el dirigent republicà ha demanat al govern que “faci un reset” perquè, al seu parer, “no hi ha pitjo retallada que la que no es planifica”.

A l'hora de criticar la tisorada, Ridao ha lamentat que, mentre CiU “retalla capítols molt sensibles” per una banda, “apugi clarament els impostos per l'altra”. El secretari general d'ERC també s'ha preguntat si el govern està utilitzant la crisi “com una coartada i un pretext per privatitzar serveis públics i essencials”.

L'Estat és l'adversari


Des de Girona, Ridao també ha dit a Artur Mas que “s'equivoca d'adversari” quan diu que són “els partits, els metges, els mestres o els sindicats qui surt al carrer per fer oposició de manera mesquina en campanya electoral”. Per al secretari general d'ERC, cal girar la vista cap a l'Estat, que “no compleix les obligacions financeres amb Catalunya” i sotmet el país “a un espoli fiscal d'un 10% dels recursos, que cada any van a Madrid i no tornen”.

En aquesta línia, Ridao ha insistit al govern i a CiU que “moguin fitxa institucionalment” i que l'endemà de les eleccions “convoquin urgentment una comissió bilateral que aplegui tots els partits a una mateixa taula per negociar amb força a Madrid”. Segons el secretari general d'ERC, “no podem repetir vells esquemes, com el que va passar amb la negociació de l'Estatut, sinó en tot cas cometre errors nous”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.