Política

Carod: “Me'n vaig de l'ERC que hi ha ara, per certes persones i certes actituds”

L'expresident d'Esquerra i exvicepresident de la Generalitat reitera que no s'ha donat de baixa abans per “no perjudicar” ni “interferir”

Assegura que continuarà treballant per aconseguir que Catalunya sigui un Estat però sense fundar cap nou partit

L'expresident d'ERC i exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha parlat aquest dilluns després de fer públic,a través d'un article en aquest diari, que es donava de baixa del partit. “Men vaig de certa ERC, la que hi ha ara, que no és la meva”, ha explicat en una entrevista a Els matins de TV3, assegurant que se'n va per “certa gent i certes actituds” tot i deixar “molts amics i companys”. Amb tot, ha remarcat que seguirà treballant per aconseguir que Catalunya esdevingui un Estat i la creació d'una esquerra nacional àmplia.

Carod ha reiterat, tal com va explicar en l'article, que s'ha donat de baixa del partit ara tot i que fa temps “que no m'hi trobo bé i no m'identifico amb ERC”. De fet, Carod ha insistit que ho ha fet ara “per no perjudicar” el partit abans de les eleccions del Parlament i abans de les eleccions municipals ni per “interferir” en el procés congressual que s'iniciarà passat l'estiu. “hi ha gent que s'ha estranyat que hagi tardat tant a marxar”, ha assegurat.

Carod ha negat la possibilitat de fundar un nou partit i ha volgut diferenciar la seva marxa de la d'altres dirigents i membres d'ERC. “No és igual algú que se'n va i crea un partit nou, que és una escissió, que no el que he fet jo”. “Me'n retiro d'ERC, però no del meu país, i per això continuaré treballant amb articles i conferències perquè això sigui possible algun dia”, ha assenyalat.

“Ja fa molts anys que em vaig posar al davant d'ERC, des del 1996, i de seguida es va veure que això que ha passat acabaria passant. Alguns volien que ERC avancés amb un discurs atractiu i uns altres volien aconseguir el control intern del partit”, ha afirmat .

Errors


En aquest sentit, ha considerat que tot i que “es guanya i es perd per molts factors”, cal “analitzar en què ens vam equivocar”. “No vam saber valorar prou la capacitat de resistència de CiU a l'oposició i com això afectava als nostres votants”, ha reflexionat Carod. “Pensava que ERC podia ser el primer referent d'esquerres nacional de Catalunya i que això comportava uns canvis al llarg d'un procés, però no ha estat possible”, ha lamentat, tot assegurant que “internament a ERC han fallat moltes coses”.

Tripartit


Carod ha analitzat l'acord d'ERC amb el PSC i ICV-EUiA, tot apuntat que segurament el primer tripartit es va formar “més forçat per fer un govern on no hi hagués CiU” que no pas “compartir una mateixa visió política perquè hi havia punts de vista diferents”.

A més ha reconegut que, pel que fa al PSC, la seva prioritat primera era “garantir un govern d'esquerres a Espanya” més que no pas fer “país”.

Amb tot, Carod considera que al govern, va “fer el que havia de fer”, tot i que hi hagi hagut gent que “ha alimentat que no feia res”.

Estatut


Sobre la decisió d'ERC de votar no a l'Estatut quan havia impulsat la reforma, Carod ha afirmat que “part” dels mals d'ERC “neixen d'aquí”.

Passió i independència


Carod ha explicat que durant el temps que des que va deixar el govern, al setembre passat, ha dedicat part del seu temps a llegir i que de les lectures ha après que “la política, com la vida, sense passió no és política ni vida”. De fet, considera que “a Catalunya ens falta passió, capacitat d'apassionar-nos per un futur millor per aquest país”.

“El dia que sumem cor, cap i butxaca, l'independentisme ho té tot guanyat”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.