Política

Ridao evita concretar si aspirarà a la presidència

El secretari general d'ERCargumenta que ara és moment de centrar-se en el debat ideològic i no pas en els personalismes

L'executiva d'Esquerra aprova el reglament del congrés de l'1 d'octubre

L'actual secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha evitat aquest dilluns concretar si ell aspirarà a la presidència, argumentant que ara és moment de centrar-se en el debat ideològic i no pas en els personalismes: “Estic en un moment de parlar amb molta gent i escoltar”, ha declarat.

Per altra banda, l'executiva d'ERC, que ha tingut lloc aquest dilluns, ha aprovat el reglament del congrés del partit, que està previst per al proper 1 d'octubre. Els candidats a president i secretari general tindran des del 18 de juny fins al 18 de juliol per reunir el 5% dels avals de la militància o bé el suport de dues seccions locals, el mínim necessari per poder-se presentar.

El procés de preparació del congrés s'inicia aquest mateix dilluns, quan es nomenaran els membres de les diferents ponències. El proper 23 de juliol, es farà públic el resultat d'aquest debat amb un primer esborrany del procés participatiu i, del 25 al 29 de juliol, s'hi podran presentar esmenes. Entre el 19 i el 26 de setembre, es negociaran les esmenes.

El 17 de setembre, es realitzarà una jornada electoral per escollir el president i el secretari general del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.