Política

SI considera que la marxa de Carod debilita ERC a les portes del seu congrés

Uriel Bertran diu que no “se n'alegra” i que el seu partit manté un “respecte absolut” per la dinàmica interna d'altres partits independentistes

Constata que “tots els processos congressuals són difícils”

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha afirmat aquest dilluns que la seva formació no s'alegra que l'exlíder d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira abandoni ERC però “ho respecta” i espera que aquest partit “surti reforçat” del seu pròxim congrés.

Segons ha indicat Bertran en una roda de premsa, el seu partit manté “un respecte absolut” cap a la dinàmica interna d'altres organitzacions independentistes i constata que “tots els processos congressuals són difícils”.

“No ens alegrem” de la marxa de Carod-Rovira, ha indicat Uriel Bertran, que va militar a ERC conjuntament amb l'exlíder republicà fins fa uns mesos, encara que el seu distanciament amb els dos sectors “oficialistes” que hi havia a Esquerra, encapçalats per Joan Puigcercós i Josep-Lluís Carod-Rovira, ja era evident des de la formació del segon govern tripartit.

Bertran ha reconegut el paper que Carod ha tingut per a l'independentisme, i, en al·lusió a la proposta que va formular l'exlíder d'ERC, ha assegurat que el 2014 és una “oportunitat històrica” perquè Catalunya podrà decidir en un referèndum la seva vinculació amb Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.