Política

Iceta: “Així no es pot seguir. No hi haurà una solució legítima que no passi pel vot de la ciutadania”

El líder del PSC subratlla que els polítics han de canalitzar les mobilitzacions ciutadanes per fer possible la consulta

Critica la posició del govern espanyol, que bloqueja la consulta i no ofereix cap alternativa

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fugit de confrontacions amb el president de la Generalitat i ha afirmat que en aquesta Diada l'important és destacar allò que uneix el catalanisme: “L'amor al país, la defensa de l'autogovern i la voluntat de decidir lliurement el nostre futur”. Per això, el líder socialista ha exclamat que “així no es pot seguir”, en referència a l'immobilisme del govern espanyol. “No hi haurà una solució legítima que no passi pel vot de la ciutadania”, ha afegit després de la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova. Segons Iceta, les mobilitzacions d'aquest dijous seran “importants” i els polítics les haurien de canalitzar per fer possible la consulta.

Iceta ha criticat àmpliament la posició del govern espanyol, que bloqueja la consulta i no ofereix cap alternativa. El líder dels socialistes catalans ha recordat que el PSC proposa la reforma de la Constitució en sentit federal, però està disposat a escoltar altres alternatives. En tot cas, “qualsevol proposta hauria de passar per les urnes”. “Estem disposats a parlar d'altres opcions, però no estem disposats a acceptar l'immobilisme que practica l'Estat”, ha indicat.

El PSC votarà a favor de la llei de consultes, però no donarà suport a què aquesta llei serveixi per convocar una consulta amb la pregunta que es vol formular des del Govern, perquè aquesta pregunta “és pròpia d'un referèndum”.

Iceta ha opinat, a més, que aquest Onze de Setembre no és un dia per parlar de “desobediència civil”, com va fer fa alguns dies el president d'ERC, Oriol Junqueras, sinó per parlar de “convivència” i “afirmació civil”. “Pels socialistes es un dia de celebració. Avui honorem la memòria del nostre país, de la gent que ha lluitat i s'hi ha deixat la pell. Per reivindicar el nostre autogovern i llibertats”, ha expressat.

Han acompanyat Iceta l'expresident de la Generalitat, José Montilla, el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena i l'exprimer secretari del partit, Pere Navarro, entre d'altres en l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.