Política

Pedro Sánchez assumeix “la responsabilitat” de formar govern

El líder del PSOE anuncia que aquest mateix dimecres es posarà en contacte amb les diferents forces polítiques “del canvi”

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha recollit l'encàrrec de Felip VI i ha comparegut en roda de premsa al Congrés dels Diputats aquest vespre per anunciar que “el PSOE assumeix la responsabilitat per intentar formar govern”.

De fet, Sánchez ha anunciat que aquest mateix dimecres es posarà en contacte amb les diferents forces polítiques “del canvi”.

Sánchez ha assegurat que “totes les forces del canvi estem cridades a entendre'ns per fer el canvi realitat”.

El líder socialista també ha afirmat que Rajoy ha renunciat a formar govern i que ha tractat de justificar-ho dient que no té prou suport, però ha remarcat que “des del 20-D, Rajoy no ha fet cap esforç per guanyar suports”.

Per Sánchez, “la regeneració” que demana la ciutadania passa “per la regeneració del PP” i això vol dir, segons ha remarcat, que els populars passin a l'oposició.

Per Sánchez, el nou govern tindria quatre pilars fonamentals: nova política econòmica, política social, acabar amb la corrupció i Catalunya. De fet, en aquesta última qüestió, ha assegurat que un dels desafiaments del nou govern és “la convivència que està posant en crisi el secessionisme”. Segons ha dit, aquest desafiament sobre Catalunya s'ha de resoldre fent política i amb el diàleg.

Sànchez ha recordat que el PSOE sempre ha defensat la unitat d'Espanya i el respecte a la Constitució i la llei, però que també que “amb la llei no hi ha suficient” i que “falta política”, “solucions basades en el diàleg” i també en avançar cap a una reforma de la Constitució..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.