Política

Saura i Zarrías consideren adequat el ritme de desenvolupament dels Estatuts

El conseller català diu que és "impossible" aplicar l'Estatut en un termini de tres o quatre mesos

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el conseller andalús de la Presidència, Gaspar Zarrías, han rebutjat avui, dimecres, que existeixi un "front comú" de Catalunya i Andalusia contra el govern central respecte al desenvolupament dels respectius Estatuts d'Autonomia, el ritme dels quals consideren adequat.

En conferència de premsa després de reunir-se a Sevilla per analitzar l'aplicació dels textos estatutaris, Saura ha indicat que és "impossible" que s'apliqui en tres o quatre mesos "com pretenen alguns" perquè es necessita "temps i negociació", a l'hora que ha subratllat: "Volem desenvolupar-lo des de la màxima exigència, però també des de la lleialtat institucional".

Saura ha aprofitat per recalcar que seria "raonable i honest" que el PP retirés el recurs interposat davant el Tribunal Constitucional contra l'Estatut català, ja que conté 28 articles "idèntics" i 14 "pràcticament idèntics" a l'Estatut andalús. Amb tot, el conseller català s'ha mostrat convençut que la sentència de l'Alt Tribunal serà "positiva" perquè el text va passar tots els "filtres democràtics", en al·lusió a la seva aprovació pel Parlament i el "vistiplau" del Consell Consultiu, així com el seu pas pel Congrés i el Senat.

S'ha mostrat també convençut que el text d'Andalusia és "plenament" constitucional, encara que ha eludit pronunciar-se sobre el recurs plantejat pel govern extremeny.

Es tracta de la tercera vegada -des que el PSOE va guanyar les eleccions generals el 2004- que Zarrías i Saura es reuneixen per intercanviar opinions sobre el model territorial i les reformes estatutàries. Es preveu que tots dos mantinguin una nova trobada a Barcelona abans de l'estiu, segons han acordat avui.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.