Política

La majoria de víctimes de l'atemptat al Iemen són catalans i bascos

L'atemptat ha tingut lloc en una zona turística al nord-est del país i podria ser obra d'Al-Qaida

Set catalans formaven part del grup turístic que aquesta tarda ha estat víctima d'un atemptat amb cotxe bomba en una zona turística del Iemen, amb el resultat de deu morts i sis ferits. Al grup també hi viatjaven sis bascos. El ministeri d'Afers Espanyols ha confirmat la ciutadania espanyola de set dels morts i els sis ferits. Els tres morts restants són iemenites, dos dels quals guies turístics, mentre que el tercer és el terrorista responsable de l'atemptat.

L'atemptat ha tingut lloc aquesta tarda a uns 100 metres de l'històric temple de Mahram Belques, a la zona turística de la província de Marib, a uns 170 quilòmetres al nord-est de la capital del país, Sanaa. Segons testimonis presencials, un cotxe hauria explotat al pas d'un comboi de quatre vehicles totterreny que traslladava el grup de turistes espanyols.

Compareixença de Moratinos
El ministre d'Afers Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, ha informat en compareixença pública que els morts i els ferits, un dels quals en estat molt greu, han estat traslladats a Sanaa. Així mateix, Moratinos ha confirmat l'enviament immediat d'un avió destinat a la repatriació de les víctimes. En aquest avió hi viatjarà, com a representant del govern espanyol, el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç Joan Clos. El comboi atacat comptava amb cotxes de seguretat al davant i al darrera però, segons ha informat Moratinos, el suïcida s'ha llençat directament contra els vehicles del mig del comboi.

El grup turístic atacat formaven part d'un viatge organitzat per Viatges Banoa, agència especialitzada en rutes allunyades dels circuits comercials i amb seu a Barcelona i Bilbao. El viatge en el qual participaven estava programat per a grups entre 6 i 15 persones i tenia una durada de 25 dies.

Possible autoria d'Al-Qaida
Cap grup ha reivindicat de moment l'acció, tot i que la policia apunta Al-Qaida, organització amb forta presència a la regió. Val a dir que el grup terrorista d'Osama Bin Laden ja va ser responsabilitzat l'any 2000 de l'atemptat contra el vaixell de guerra USS Cole, de la marina dels Estats Units, que va causar 17 morts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.