Política

Arriben a Madrid les despulles dels turistes morts al Iemen

També han aterrat 5 de les 6 persones que van resultar ferides en l'atemptat, acompanyades pel ministre Joan Clos

Les restes mortals dels set turistes morts en un atemptat terrorista dilluns passat al Iemen han arribat, a les 7:15 hores d'avui, a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) on han estat rebuts pel ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos i el Vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira. Segons han informat, segurament, no arribaran a Catalunya fins aquesta nit.

Tres dels cinc turistes ferits es quedaran ingressats a l'hospital militar Gómez Ulla, dos d'ells amb pronòstic greu. Dues dones més ferides en l'atac ja han estat donades d'alta, segons ha explicat el director mèdic del centre.

Les dues pacients donades d'alta, les identitats de les quals no han estat revelades per l'hospital, només presentaven contusions i ferides superficials, mentre que un altre ferit té previst la seva alta en 24 hores. Es tracta d'un pacient que presenta talls al genoll dret i que es quedarà ingressat en observació. Segons el director mèdic, el seu pronòstic és lleu "tret de complicacions".

Els ferits i els fèretres
Un quart ferit té fractures múltiples a les extremitats, i també erosions en cara, coll i membres superiors. A l'hospital se li han curat les ferides i reduït una luxació de turmell esquerre. "A petició pròpia" s'ha preparat la seva evacuació medicalitzada perquè sigui traslladat en les pròximes hores a la seva ciutat d'origen, ha precisat el director mèdic, que ha detallat que el seu pronòstic és greu.

Un últim ferit té "politraumatisme amb múltiples erosions i abrasions a la cara, coll i tòrax", ha afegit. Continua en estudi per descartar lesions en òrgans interns i estarà ingressat a l'hospital per temps indeterminat en espera que es completi l'estudi de la seva situació. El seu pronòstic també és greu.

Els fèretres dels turistes morts han estat trasllat a l'Institut Anatòmic Forense.

L'arribada
A l'avió que arribat aquest matí, un Airbus de la Força Aèria espanyola, viatjaven també cinc de les sis persones que van resultar ferides en l'atemptat, acompanyades pel ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, Joan Clos, el secretari d'Estat d'Afers Estrangers, Bernardino León i representants del Govern Basc i la Generalitat, que ahir van partir al Iemen per coordinar la repatriació dels cadàvers i les víctimes.

A Torrejón de Ardoz esperaven familiars de les víctimes, procedents, en la seva majoria, del País Basc i Catalunya, que han mantingut una trobada amb el titular d'Exteriors abans de l'arribada de l'avió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.