Política

Els familiars veuen curtes les condemnes i recorreran

| Consideren que les penes imposades són poc dures i que han quedat interrogants

Les associacions de víctimes del terrorisme van reaccionar a la sentència mostrant una certa decepció perquè consideren que les penes imposades han estat poc dures i que han quedat interrogants per resoldre. Pilar Manjón, presidenta de l’Associació 11-M Afectats pel Terrorisme, va anunciar fins i tot que recorrerà al Tribunal Suprem perquè les condemnes són “curtes” i la sentència ha estat “fluixa”. Tot i això, va lloar que el jutge descarti “la teoria etarra” i hagi confirmat l’autoria islamista. Manjón va protestar per la falta d’espai per a les víctimes durant la lectura de la sentència i va obligar a incrementar el nombre de places. El jutge Gómez Bermúdez va resoldre la situació personalment i va anar a parlar ell mateix amb els afectats.

L’autor material
Ángeles Domínguez, presidenta de l’Associació d’Ajuda a les Víctimes de l’11-M, va anar més enllà en la valoració de la sentència i va destacar que no es revela “qui va ser l’autor material” de la massacre. També va expressar dubtes respecte al repartiment d’indemnitzacions i com es valoraran els que pateixin seqüeles que no portin a la invalidesa.

Juan Carlos Rodríguez Segura, advocat de la conservadora Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), va assegurar que el resolució no calmarà totes les víctimes, i va qualificar de “sorprenent” l’absolució de part de l’anomenada trama asturiana. I també va criticar la suposada confusió en el repartiment d’indemnitzacions per als afectats.
Familiars directes de víctimes mortals a títol individual expressaven amb contundència una certa indignació i posaven l’accent en les penes i en com s’ha portat la investigació. Maribel Presa, mare d’un jove de 24 anys que va morir en els atemptats, va titllar la sentència d’“injusta”, una “vergonya” i “un cop molt fort” per a les víctimes, perquè les condemnes no “són suficients”.

Carmen Aguado, mare d’una víctima mortal, va reconèixer que tenien esperances però creia que els han estat enganyant i que la justícia ha tingut mirament amb els terroristes.

Eutiquio Gutiérrez, pare d’una jove morta i marit d’una dona que va resultar ferida en l’acció terrorista, va afegir que al seu entendre s’han comès injustícies i va atacar la investigació perquè segons ell ha estat “una pel·lícula”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.