Política

ERC, ICV i PPC critiquen CiU per no convèncer al seus socis de Galeuscat en la votació contra Álvarez

ERC, ICV-EUiA i PPC han criticat aquest dimecres CiU perquè no va convèncer els seus socis al Congrés dels Diputats, BNG i PNB, que demanessin la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez.

De fet, la votació d'aquest dimarts a la Cambra Baixa sobre la dimissió d'Álvarez, que no va prosperar, ha centrat els comentaris dels representants dels partits polítics als passadissos del Parlament. Mentre Esquerra ha titllat Galeuscat "d'un grup per fer mariscades i arrosades", CiU ha contestat a republicans i a ecosocialistes que el que han de fer és preocupar-se pel que vota el PSC, el seu soci de Govern.

CiU exculpa el PNB i el BNG
Felip Puig, coordinador de Convergència a Galeuscat -aliança de CiU, PNB i BNG-, ha sortit al pas de les crítiques d'ERC i ICV-EUiA per l'actuació d'ahir de nacionalistes bascos i gallecs.

"Des de CiU ens hagués agradat que els nostres socis haguessin donat suport a les peticions que des de Catalunya es van plantejar perquè cessés la ministra de Foment", ha admès. "Però que ningú esperi que Galeuscat compensarà la traïció dels diputats socialistes de Catalunya", ha puntualitzat.

Puig ha afirmat que PNB i BNG "tenen com a principal missió i obligació defensar els seus països, i malament si no ho fessin".

"Si el PNB, amb la votació d'ahir, va obtenir compensacions pressupostàries i millores per als pressupostos dels ciutadans bascos, han fet bé o no per al País Basc? Si el BNG i el PNB han obtingut en les negociacions pressupostàries més recursos per als seus respectius països, quants milions d'euros van aconseguir ahir els diputats del PSC per millorar la situació dels pressupostos per a Catalunya?", s'ha preguntat.

Segons Puig, "els diputats del PSC no defensen a Madrid més que els interessos del PSOE, abans que els interessos de Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.