Política

Els líders del G-8, "preocupats" per l'elevat preu del petroli i els aliments

Cimera G-8

Els líders del G-8 han expressat aquest dimarts la seva preocupació per l'elevat preu del petroli i dels aliments, i les conseqüents pressions inflacionistes, que suposen "un seriós repte" per a l'economia mundial.

En acabar la sessió matinal de la cimera de Hokkaido, al Japó, destinada a analitzar la situació econòmica, els països més rics del món han demanat a les nacions productores de petroli i a les consumidores un "diàleg" que ajudi a estabilitzar els preus del cru i dels aliments.

Els líders dels Estats Units, Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Canadà, Japó i Rússia han assenyalat que estan disposats a incrementar els seus "esforços" per combatre l'escalada del preu del barril de cru, que s'ha arribat a cotitzar a un preu rècord de 145 dòlars.

Aquesta situació, sumada als alts preus dels aliments i de les primeres matèries, suposa un "seriós risc" per al creixement mundial, encara que han precisat que "no són pessimistes" sobre la situació econòmica.

La majoria dels líders s'han mostrat optimistes sobre la previsió econòmica, malgrat admetre que en l'actualitat existeixen "incerteses". També s'han mostrat a favor de completar "de forma exitosa" la ronda de Doha per a la liberalització del comerç.

En aquest segon dia de la cimera, els dirigents del G-8 parlaran sobre el canvi climàtic i intentaran apropar les diferents posicions dels Estats Units, el Japó i la Unió Europea. També es parlarà de Corea del Nord, Afganistan, Zimbàbue i el procés de pau al Pròxim Orient.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.