Política

Bronca a ERC per decidir si cal un mínim de signatures per aspirar a la direcció del partit

CRISI INTERNA A ERC

Els quatre sectors d'ERC -el de l'actual president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, el de Joan Puigcercós i els corrents crítics Reagrupament.Cat i Esquerra Independentista- discrepen en el nombre de firmes necessàries per optar a la direcció del partit.
Els quatre sectors s'han reunit avui per establir les bases de funcionament del pròxim congrés del partit republicà i no s'han posat d'acord en si cal fixar un nombre mínim d'avals o no per presentar candidatures a la presidència i a la secretària general d'ERC, dos càrrecs que s'escullen per separat, en dues urnes diferents, però un mateix dia.

El sector de Joan Puigcercós i el vicesecretari general de coordinació interna, Xavier Vendrell, defensen que cal exigir un mínim de firmes de militants per presentar-se a l'elecció. Tot i que els estatuts no ho estableixen, Xavier Vendrell ha defensat que cada candidat hauria de tenir el suport d'un 10% de la militància, un percentatge que els de Puigcercós s'avindrien a rebaixar fins al 5%.

Tot i que els partidaris de Carod han acceptat aquesta proposta, els dos sectors crítics s'hi han negat en rodó. "Els estatuts són molt clars. Cal un 10% de signatures dels militants si vols aspirar a ser el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat , però no per presentar-te a l'elecció per a la presidència i la secretaria general del partit. Aquesta proposta és un invent que de cap manera acceptarem", han assegurat a l'AVUI.cat fonts de Reagrupament.cat, el corrent liderat per l'exconseller Joan Carretero.

També Esquerra Independentista, liderada per Uriel Bertran, s'ha oposat a aquesta pretensió dels dos sectors vinculats a l'actual direcció del partit. El col·lectiu de Bertran proposat a més que un militant pugui donar suport a més d'una candidatura, una proposta que les dues altres faccions han rebutjat en primera instància.

Pel que fa a la resta de punts que s'han discutit, s'ha acordat que l'elecció del president i del secretari general de la formació serà el dissabte 7 de juny, per sufragi universal de tots els militants que vulguin votar. S'habilitaran col·legis electorals a totes les capitals de comarca amb seu d'ERC des de les 9 del matí fins a les 88 del vespre.

A més, s'ha assegurat als quatre sectors la seva presència a la comissió encarregada d'organitzar la junta electoral per a aquests comicis interns, i que es reunirà en quinze dies.

També s'ha acordat que a la seu central d'ERC es facilitarà a totes les candidatures propaganda electoral per distribuir entre els militants, i que els locals d'ERC a tot el territori podran ser utilitzats per tots els candidats per fer els seus mítings.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.