Política

L'API Nevot, citada per Rajoy, apareix amb pintades de "Fora feixistes"

Eleccions 9 de març

El propietari de Finques Nevot, Manel Nevot, ha explicat que aquest matí han aparegut diverses pintades antifeixistes a l'aparador d'aquest comerç, situat al número 51 de la rambla Salvador Samà de Vilanova i la Geltrú. Segons ha descrit Nevot, a l'aparador on hi té el rètol en català Finques Nevot hi han escrit "Fora feixistes", com també ho han fet al terra de marbre de l'entrada d'aquesta immobiliària.
Nevot ha avisat els Mossos d'Esquadra sobre aquest fet, però encara no ha decidit si presentarà o no denúncia, ja que ho ha de consultar al Partit Popular i també al seu advocat.

El propietari de l'administradora de finques ha recordat que just l'endemà del primer debat entre Rajoy i Zapatero en què es va anunciar el seu cas, hi van aparèixer diversos adhesius amb expressions com "Vilanova lliure" i amb la bandera independentista.

En el segon cara a cara a la televisió, celebrat dilluns passat, Rajoy es va dirigir a Zapatero per etzibar-li: "Tinc aquí un expedient d'un ciutadà català a qui s'ha multat amb 400 euros perquè a la façana del seu comerç consta (en castellà) 'Finques Nevot. Api. Compra-venta de pisos, solares i rústicos', que es veu que vulnera els drets lingüístics dels consumidors. Això ho fa un govern seu, del PSOE".

El castellà no està perseguit
Nevot va lamentar posteriorment la seva situació, encara que va deixar clara la seva opinió que el castellà no està perseguit a Catalunya.

El departament d'Economia i Finances de la Generalitat va precisar fa uns dies que la sanció imposada a Finques Nevot "no és per retolar en castellà, sinó per no retolar en català".

Per la seva banda, Daniel Sirera (PP) ha assegurat que els autors d'aquestes pintades pretenen "fer por" i "limitar la llibertat dels ciutadans" que volen expressar-se en castellà i denunciar aquestes multes "injustes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.