Política

Clara Rojas es retroba amb el seu fill a Colòmbia

La història de les dues ostatges alliberades per les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) està arribant al seu final. L'excandidata vicepresidencial Clara Rojas va abandonar ahir Veneçuela i ja és a Colòmbia, on esperava un ràpid retrobament amb el seu fill Emmanuel, nascut fa tres anys i mig durant la seva captivitat a la selva. "Tant de bo pogués veure Emmanuel aquesta mateixa tarda [ahir per al lector], tant de bo m'estigués esperant a l'aeroport, per poder dinar junts", va dir emocionada Rojas en deixar l'hotel de cinc estrelles que ocupava a Caracas.

El retrobament es podria produir immediatament, fins i tot avui mateix. Rojas ja ha rebut la notificació de l'Institut Colombià de Benestar Familiar (ICFB) que Emmanuel ha complert la seva intervenció psicosocial, és a dir que estava a punt per assumir una nova vida al costat de la seva família materna. Només falta realitzar una mostra d'ADN a la mare per certificar plenament el seu vincle, però el tràmit es podrà fer amb posterioritat a l'entrega del menor. Segons la directora de l'ICBF, Elvira Forero, la desitjada trobada de Rojas amb el seu fill serà "fàcil", perquè Emmanuel és un nen "feliç, dolç i amorós que s'ha desenvolupat gràcies a l'atenció integral donada a través de la seva llar substitutiva".

Proves de vida d'ostatges
Rojas va ser separada del petit quan aquest va fer els vuit mesos, i només va tenir notícies d'ell dies abans del seu alliberament. Alhora s'espera per avui el retorn a Bogotà de la segona ostatge, Consuelo González, que porta del seu captiveri proves de vida de vuit segrestats, tots policies i soldats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.