Política

Fidel Castro renuncia a la presidència de Cuba

El president cubà Fidel Castro ha anunciat que renunciarà a la presidència de Cuba, després de mig segle al cap davant del govern, en l'edició digital del diari Granma, òrgan oficial del règim.
"No aspiraré ni acceptaré, repeteixo, no aspiraré ni acceptaré el càrrec de president del Consell d'Estat ni el de comandant en cap", ha escrit el president cubà, allunyat del poder per malaltia des de fa 19 mesos.

El fins ara màxim dirigent de l'illa caribenya s'adreça al seus "compatriotes" i els explica que renuncia a ser president del país després d'haver desenvolupat "l'honrós càrrec de president al llarg de molts anys".

Després de fer un relat de la seva trajectòria i fent èmfasi en l'episodi que el juliol del 2006 el va portar a delegar temporalment la presidència del Consell d'Estat en el seu germà Raúl, Castro escriu a l'article que el seu estat de salut "crític" li ha permès "escriure, pensar i meditar molt obligat pel repòs" i que, encara que el seu desig va ser sempre complir el deure fins a l'ultim alè, "no acceptarà ni aspirarà al càrrec de president del Consell d'Estat i comandant en cap".

Aportar idees
Castro afegeix que ara el seu deure és aportar experiències i idees de "l'època excepcional que li va tocar viure".

Fidel Castro assegura que no pot ocupar una responsabilitat que requereix una mobilitat i una dedicació total que no està "en condicions físiques d'oferir", però que el procés cubà encara compta amb dirigents de la "vella guàrdia" que juntament amb d'altres que eren molt joves quan va començar la Revolució faran el relleu.

El Comandante recorda que el camí "sempre serà difícil" i que, tot i que l'adversari a derrotar "és molt fort, l'hem mantingut a ratlla durant mig segle".

Castro acaba dient que no s'acomiada. "Només desitjo combatre com un soldat més", diu i assegura que seguirà escrivint les Reflexions del company Fidel.

(Podeu accedir a l'article complet a 'Enllaços Externs')


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.