Política

Una trentena de ferits en els aldarulls pel referèndum de la regió boliviana de Santa Cruz

El referèndum convocat aquest diumenge a la regió de Santa Cruz, a Bolívia, s'ha celebrat enmig d'aldarulls, especialment als pobles i barris on els seguidors d'Evo Morales s'han enfrontat als autonomistes. Les batusses entre els dos bàndols han causat una trentena de ferits i una possible víctima mortal.

Benjamín Ticona, un veí de 68 anys de Plan 3000, el barri de la capital de Santa Cruz on hi ha més seguidors de Morales, ha mort enmig de les batalles campals que s'hi han produït, però la causa no està clara. Segons els veïns, ha estat víctima dels gasos lacrimògens, però el ministeri de l'Interior ha puntualitzat que un forense ha d'examinar el cadàver per aclarir la causa de la mort, ja que Ticona patia una grip molt forta.

Els incidents han estat constants en poblacions com San Julián, Santa Fe, Yapacaní, Montero i Plan 3000. Els oficialistes, seguidors de Morales, han assaltat col·legis electorals per cremar les urnes i s'han enfrontat amb pals als autonomistes. Pel govern del país, el referèndum de Santa Cruz, la regió més rica del país gràcies als jaciments de gas, és il·legal. El gabinet de Morales espera ara els resultats, que seran clarament favorables als autonomistes, segons tots els pronòstics. Tot indica que el govern del país haurà de negociar amb les autoritats locals de Santa Cruz després de l'escrutini.

Celebracions pels resultats no oficials
Malgrat els incidents, els convocants de la consulta popular han considerat un èxit la jornada. Dues hores després del tancament dels col·legis electorals, els carrers de Santa Cruz de la Sierra, eren plens d'autonomistes que celebraven la victòria aclaparadora anunciada per les enquestes a peu d'urna. Aquests sondejos donen un 80% dels vots als partidaris del sí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden participarà en la campanya electoral de Kamala Harris

barcelona
iran

Pezeshkian nomena cap d’Exteriors el negociador del pla nuclear

barcelona
política

Illa s’emporta el nucli dur al govern amb Romero a Economia i l’ex de Junts Sàmper a Empresa i Treball

madrid
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants als ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona