Política

El PSC aposta per la laïcitat "responsable" i no s'oposarà a les misses al Palau de la Generalitat

El PSC seguirà el camí obert pel PSOE i en el seu congrés es mostrarà favorable que els immigrants puguin votar en les eleccions municipals, i també apostarà "amb responsabilitat" pel laïcisme, sense posar en qüestió les misses que en dies assenyalats s'oficien al Palau de la Generalitat.

Així ho ha transmès el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, i els ponents responsables de les diferents comissions congressuals, Francesc Vallès, Meritxell Borràs, Pep Martí i Jaume Collboni.

Entre d'altres qüestions, el PSC deixarà clara durant el congrés la seva aposta per la creació de l'àrea metropolitana, la immersió lingüística en català i, en la línia del congrés del PSOE, advocarà pel reconeixement del dret de vot dels estrangers amb residència legal.

Així mateix, els socialistes catalans apostaran per seguir aprofundint en el laïcisme, però ho faran amb "menys atreviment" que el PSOE, segons Zaragoza, en el congrés del qual es va arribar a debatre la possibilitat d'eliminar els funerals d'Estat religiosos, tot i que aquest punt va quedar rebutjat en la votació. Segons Zaragoza, el PSC no posarà en qüestió que a la capella de la Generalitat es puguin seguir oficiant misses en dies assenyalats, com el de Sant Jordi, patró de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.