Política

Montilla valora "molt positivament" el compromís del PSOE en la defensa de la immersió lingüística

Debat lingüístic

El president de la Generalitat, José Montilla, ha valorat aquest dissabte "molt positivament" el compromís del PSOE en la defensa del model lingüístic català a les escoles i la immersió lingüística, que es plasmarà en la ponència marc del Congrés Federal socialista.

Montilla ha afirmat que el PSC se sent "satisfet" dels avenços assolits en aquest 37è Congrés del PSOE en aquesta i en altres qüestions com la concepció federalista de l'Estat.

El president de la Generalitat ha afirmat que l'acord en matèria lingüística marca la diferència fonamental amb el PP, una formació que 'utilitza la llengua castellana contra la resta de llengües pròpies com el català', i un PSOE que fa una aposta per la 'realitat plurilingüística d'Espanya'. Aquest 'suport' del model educatiu i d'immersió a Catalunya per part d'una formació d'àmbit espanyol i de govern com és el PSOE, ha dit Montilla, s'ha de valorar 'molt positivament'.

Segons el president de la Generalitat, el Congrés Federal del PSOE s'està desenvolupant d'acord a les previsions i 'de manera satisfactòria' per al socialisme català.

El model educatiu català es continuarà aplicant
El president també ha reaccionat a la interlocutòria del TSJC sobre l'aplicació de la tercera hora de castellà. En aquest sentit ha recordat que la Generalitat té en funcionament un model que "ha donat bons resultats" des de fa vint anys i que 'es continuarà aplicant'. "Això està avalat per la normativa de la Generalitat que els recorrents (Convivència Cívica Catalana) pretenien invalidar", però "el Tribunal no l'ha invalidada".

Per tant ,segons Montilla, "el decret de la Generalita està vigent", i "el model d'immersió està garantit" i "ho estarà més amb la nova llei d'Educació". En tot cas, el president ha assegurat que els serveis jurídics de la Generalitat estudiaran la interlocutòria al llarg dels pròxims dies i en funció d'aquest anàlisi el Govern decidirà si recorre o no la interlocutòria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.