Política

ETA fa explotar una furgoneta bomba a Getxo sense causar ferits

Una furgoneta bomba amb 60 quilos d'explosius ha esclatat aquesta nit al passeig marítim de Getxo (Biscaia) sense fer ferits, segons ha informat fonts del departament basc d'interior.

Agents de la Unitat Especial de Desactivació d'Explosius (UEDE) de l'Ertzaintza resten, encara a les vuit del matí, als voltants del Club Marítim de Getxo amb l'objectiu de recollir proves que aportin informació del tipus d'explosiu i la quantitat, així com el mètode utilitzat pels terroristes.

Segons han informat fonts del departament basc d'interior, tot i que una part del passeig de Zugazarte del municipi ja es troba obert al trànsit, la zona davantera del Club Marítim resta encara acordonada.

A les 23:55 hores, una trucada en nom d'ETA ha alertat a l'associació d'ajuda a la carretera, la DYA de Biscaia, de la col·locació d'una furgoneta bomba aparcada a tres metres del Club Marítim de Getxo i que, segons el comunicat, explotaria una hora després. Des d'aquest moment, la Ertzaintza ha activat el protocol habitual i ha tallat els accessos al lloc, al barri de les Arenas.

La furgoneta ha explotat a les 00:50 hores sense causar ferits. Els immobles més propers han aconseguit ser desallotjats abans de que es produís l'explosió. Tot i així l'explosió ha causat importants danys al club marítim El Abra, on ha obert un profund sot a més a més de trencar vidres i envans, i en els habitatges de la zona, on la ona expansiva ha trencat vidres també d'edificis dels carrers perpendiculars al passeig marítim. L'enllumenat públic també ha quedat tallat.
Al lloc s'hi han desplaçat, a més d'efectius policials, unitats dels bombers de la Diputació de Biscaia, de Protecció Civil i ambulàncies, tot i que al final no han estat necessàries.

El Abra és un local on el Cercle d'Empresaris Bascos celebra periòdicament trobades amb dirigents polítics, l'última, la setmana passada amb el secretari general del PSE-EE, Patxi López.

El barri de Las Arenas, on hi viuen nombrosos empresaris, polítics i professionals lliberals, és un objectiu habitual de les bombes d'ETA, que des de l'any 2000 n'ha col·locat set en aquesta zona, encara que una d'elles la van poder desactivar abans que explotés.

ETA torna a atemptar després de matar la matinada del passat dimecres el guàrdia civil Juan Manuel Piñuel Villalón, de 41 anys. La banda terrorista va col·locar un cotxe bomba a la caserna de Legutio (Àlaba), provocant ferides a quatre guàrdies civils més i destrossant la façana principal de l'edifici.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.