Política

Manifestacions a la Xina contra la independència del Tibet i a favor del boicot als productes francesos

Centenars de persones s'han manifestat aquest dissabte en diverses ciutats de la Xina per protestar contra la independència del Tibet i demanar el boicot als productes francesos després que diversos joves xinesos cremessin aquest divendres una bandera francesa davant d'un supermercat Carrefour a l'est del país.

A Wuhan, una multitud de persones ha marxat amb pancartes en què es podia llegir "Oposem-nos a la independència del Tibet, recolzem els Jocs Olímpics" i "Digues 'no' als productes francesos".

També hi ha hagut manifestacions a les ciutats d'Heifei i Kunming davant de les sucursals de la cadena francesa de supermercats. A Pequín, un petit grup de persones ha estat dispersat per la policia en una concentració semblant.

"Estem intentant despertar el patriotisme del poble xinès perquè facin un esforç pels Jocs Olímpics i perquè treballin junts per protestar contra la independència de Tibet", ha declarat un dels manifestants.

La campanya de pressió contra els supermercats francesos es va iniciar fa uns dies, a través de correus electrònics i missatges de mòbil, en què s'assenyalava que el principal accionista de Carrefour, Louis Vuitton, havia realitzat importants donacions al Dalai-lama i es demanava no comprar en aquests establiments.

El malestar xinès prové del dia que la torxa olímpica va passar per París, on es van manifestar grups protibetans i diverses organitzacions prodrets humans. A banda, ha fet agreujar la situació contra l'Estat francès les insinuacions del president francès, Nicolas Sarkozy, sobre la possibilitat de boicotejar de manera simbòlica els Jocs Olímpics no assistint a la cerimònia inaugural el 8 d'agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.