Política

ERC, ICV i Nafarroa Bai podrien formar grup propi al Congrés

Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa-Esquerra Unida i Nafarroa Bai podrien formar grup propi al Congrés i s'estalviarien així d'anar al Grup Mixt. Segons Catalunya Ràdio, la socialista Carme Chacón ha ofert el suport del PSOE a republicans i ecosocialistes perquè, juntament amb la formació navarresa, puguin formar un grup propi a la cambra a canvi que donin suport a la investidura de Zapatero.

ERC, de moment, estaria disposada a abstenir-se en la investidura de José Luis Rodríguez Zapatero. El nou grup tindria sis diputats: 3 d'ERC, 2 d'IU-ICV i un de Nafarroa Bai. Els tres partits arriben a sumar el 5% dels vots a tot l'Estat, el mínim exigit per crear un grup.

Amb aquesta fórmula, els tres partits evitarien quedar integrats al Grup Mixt, on haurien de repartir-se el temps d'intervenció amb moltes més formacions, com ara el nou partit de Rosa Díez, el BNG o Coalició Canària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.