Política

El president de Boca Juniors aconsegueix l'alcaldia de Buenos Aires

El president del club de futbol ha guanyat, doncs, a Daniel Filmus, el candidat del president Néstor Kirchner

L'empresari i president del popular club de futbol Boca Juniors, Mauricio Macri, és des d'ahir el nou cap de govern de la ciutat de Buenos Aires, una de les alcaldies més influents de Buenos Aires. Els comicis han traspassat la seva dimensió local per convertir-se en un termòmetre de les presidencials de l'octubre.

En la segona volta dels comicis, Macri ha obtingut una còmoda victòria amb un 61% dels vots, segons dades oficials. El president del Boca ha guanyat, doncs, a Daniel Filmus, el candidat del president Néstor Kirchner, que només ha sumat el 39% dels sufragis.

De fet, totes les enquestes donaven com a guanyador Macri, l'empresari, que participa en les eleccions municipals per segon cop consecutiu i que s'ha imposat clarament davant Daniel Filmus, el candidat del president Néstor Kirchner i actual ministre d'Educació. En la primera volta Macri va aconseguir el 45,6% dels vots, mentre que el seu rival tan sols en va assolir el 23,7% .

Recolzar la dona
Les eleccions de Buenos Aires han estat seguides amb especial atenció per Kirchner, que quatre mesos abans de les presidencials encara no ha anunciat si es presentarà a la reelecció o si es limitarà a recolzar la candidatura de la seva dona, la popular senadora Cristina Fernández.

“Ningú podrà aturar la transformació que necessita Buenos Aires i l'Argentina sencers (...) Ha arribat l'hora de parlar menys i fer més”, ha anunciat Macri en conèixer els resultats. De fet, l'empresari, de 48 anys, ja ha expressat la seva intenció de reunir-se amb Kirchner per dialogar i construir una relació “respectuosa”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.