Política

Milers d'argentins es concentren contra Kirschner

Buenos Aires

Milers d'argentins han expressat el seu rebuig a la decisió de la presidenta, Cristina Fernández Kirschner, de no negociar amb els productors agropecuaris, que porten dues setmanes de vaga.
Aquest sector protesta per l'increment dels impostos en les exportacions de gra i la política del govern, i per això ja porten 14 dies de desabastament als establiments i comerços. Piquets, talls de carreteres i "cassolades" s'han pogut sentir als carrers de Buenos Aires i a les principals ciutats del país.

Els ciutadans volen manifestar així la seva disconformitat amb l'actitud del govern argentí i transmetre el seu suport a agricultors i ramaders.

El desencadenant d'aquestes protestes ha estat l'anunci de la presidenta, Cristina Fernández Kirschner, de no cedir a les "extorsions" del que ella mateixa ha anomenat "piquets de l'abundància”. Aquesta era la resposta de la dirigent a les quatre principals entitats agropecuaries del país davant l'amenaça que allargaran les protestes i la vaga fins que sigui necessari.

Aquesta problemàtica té lloc tot just quan es compleixen cent dies del nou govern. Les cassolades es van fer molt populars a l'Argentina arran de la crisi econòmica del 2001.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.