Política

El 68% dels bascos creu que el govern espanyol hauria d'entaular nous contactes amb ETA en el futur

Respecte a la possibilitat que ETA torni a decretar una nova treva en els pròxims mesos, un 37% hi confia

Un 68% dels ciutadans bascos considera que el govern espanyol hauria d'entaular nous contactes amb ETA i un 94% que tots els partits haurien de dialogar per propiciar un nou procés de pau. Més de la meitat de la ciutadania, un 61%, esperava que ETA trenqués l'alto el foc permanent, segons les dades de l'enquesta feta pública avui pel govern basc feta entre els dies 5 i 6 de juny.

Les entrevistes fetes pel gabinet de prospecció sociològica de l'executiu basc indiquen que el 61% dels enquestats esperava que ETA trenqués la treva i, per tant, no s'ha sorprès amb aquesta notícia. Davant d'això, les sensacions més esteses entre la població actualment són la preocupació (48%) i la desil·lusió (40%), les mateixes que en l'enquesta del mes de febrer després de l'atemptat d'ETA a Barajas al desembre.

Respecte a la possibilitat que ETA torni a decretar una nova treva en pròxims mesos, un 37% confia en això i un 40% no ho creuen factible.

En qualsevol cas, tres quartes parts de la ciutadania (74%) tenen l'esperança que els anys vinents la pau es consolidi al País Basc. Segons explica l'estudi, els moments en els quals aquesta esperança d'aconseguir la pau ha estat més gran corresponen als períodes immediatament posteriors a les declaracions de treva d'ETA: febrer del 1999 i abril del 2006.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.