Política

Mas crida als catalans a "reaccionar" units davant les amenaces que planen sobre Catalunya

El secretari general de CDC, Artur Mas, ha fet avui, al discurs de cloenda del 15è congrés del partit, una crida a la societat catalana perquè "reaccioni" de forma unitària i des del catalanisme davant de les amenaces que planen sobre el país als terrenys econòmic, social i identitari.

En aquest discurs de cloenda del congrés, en el qual ha estat reelegit amb més del 95% de vots favorables, ha fet una crida als catalans a "fer pinya, unir esforços, sumar voluntats" en un moment que ha definit "d'urgència nacional" encara que "no d'emergència nacional" per no caure en "dramatismes".
Segons Mas, Catalunya es veu sotjada per una "triple amenaça, que afecta a la majoria de les societats desenvolupades" i que afecta al seu teixit productiu, al seu Estat del Benestar i a la seva identitat. "És molt urgent reaccionar davant aquesta triple amenaça, ha d'haver-hi una reacció de país, perquè si no Catalunya corre el risc de ser menys rica, menys benestant i menys catalana", ha alertat.

Malgrat el "clima de cert desencant" que observa a la societat, el líder ha volgut transmetre il·lusió i confiança de futur: "Catalunya té actius i gent suficient per sortir ben parada, però ha d'haver-hi una reacció col·lectiva que només pot venir del catalanisme". La reacció, segons Mas, "no vindrà de l'espanyolisme, que pretén arraconar Catalunya i convertir-la en un país més feble, més residual, més perifèric".

Partit més fort, unit i preparat
El secretari general del CDC ha dit que el partit "ha sortit d'aquest congrés més fort, més unit i mes preparat". I ha afegit: "tenir més vots que la resta de partits i no governar és una prova dura, però ens ha enfortit i molt. No es tracta de queixar-se ni d'alimentar cap ànim de revenja".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona