Política

Benach vol continuar com a president del Parlament encara que guanyi les eleccions per liderar ERC

El president del Parlament, Ernest Benach, i el secretari general de la Vicepresidència, Rafael Niubò, encapçalaran la candidatura carodista en les eleccions internes d'ERC amb el lema "unitat i renovació".

Benach ha explicat que ser president del Parlament i d'ERC "no té per què afectar" la seva feina parlamentària, ja que "ser dirigent d'ERC no implica barallar-se amb els altres partits". "Jo no concebo la política com una guerra", ha afirmat.

En canvi, ha anunciat que el seu número dos en la candidatura, Rafael Niubò, dimitirà com a secretari general de la Vicepresidència immediatament després que es formalitzi la candidatura, a principi de l mes de maig, per no interferir en les tasques del govern català i per separar els càrrecs institucionals dels del partit.

Benach, que ha dit que aquest migdia ha anunciat la seva candidatura a Joan Puigcercós, ha afirmat que és conscient que "hi ha molts reptes" i que la seva intenció és promoure la unitat.

"No ens presentem contra ningú, podem ser el paraigua de totes les sensibilitats i accents que hi ha al nostre partit", ha apuntat Benach abans d'admetre que al juny "es mesuraran les forces els diversos projectes i persones, però no es tracta de barallar-se", perquè l'endemà del congrés han d'estar "tots units".

El candidat a la secretaria general d'ERC Rafael Niubò ha anunciat que vol que ERC tingui 30.000 afiliats, uns 20.000 més que ara, i ha advertit sobre el perill que es produeixi "una desconnexió entre la gent que dirigeix el partit i l'electorat".

En el transcurs de l'acte, també han parlat el president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, i el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, que han glossat les figures polítiques i humanes dels qui encapçalen la candidatura apadrinada per Carod-Rovira.

Entre el públic present hi figuraven destacats dirigents carodistes que han exhibit el suport amb què compten els dos candidats. Entre els més destacats hi havia la portaveu d'ERC, Marina Llansana, el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, el president de la federació de Barcelona, Oriol Amorós, els exconsellers Marta Cid i Manel Balcells, i la secretària general d'Esport, Anna Pruna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.