Política

10 palestins morts en atacs israelians a Gaza

En l'operació, la més gran des que Hamàs va assolir el control de Gaza, mort un important dirigent de la Jihad Islàmica

Deu palestins han mort i uns altres 43 han quedat ferits arran d'una ofensiva israeliana contra el centre i el sud de Gaza, segons diverses fonts mèdiques i testimonis directes. L'ofensiva ha consistit en dos atacs amb tancs i un amb avions.

A l'hospital Shifa de la ciutat de Gaza han arribat 8 morts. D'ells, cinc eren milicians. La resta eren tres civils, un dels quals un nen de 12 anys.

Segons els testimonis, quatre palestins han mort en un dels tres atacs contra el barri de Shejaeia.

Dos milicians més han mort i tres civils han quedat ferits al disparar un tanc contra un edifici. Els dos milicians pertanyien a les Brigades Azedin al-Kasem, el braç armat de l'organització Hamàs.

Un portaveu militar israelià ha explicat que l'obús d'un tanc "va tocar un home armat" al barri de Shejaeia després que "uns palestins disparessin un míssil antitanc contra un tanc israelià, ferint lleument dos soldats". Un setè palestí, membre del braç armat de la Jihad Islàmic, ha mort per un míssil aire-terra d'un avió israelià mentre circulava amb el seu automòbil per la ciutat de Gaza.

Tiroteig
Al sud de la franja, uns altres dos palestins, un dels quals l'important dirigent de la Jihad Islàmic Raad Fanuna, han mort en un tiroteig amb soldats israelians que han penetrat al poble de Juza, molt a prop de la frontera israeliana.

Un portaveu militar ha apuntat que durant l'"operació defensiva" al sud de Gaza, els soldats israelians han respost a dos homes armats que havien "obert foc" contra ells "amb míssils antitanc i armes curtes".

No es tenen notícies sobre el desè mort que apareix en el balanç dels palestins.

Aquesta és una de les més grans operacions militars israelianes des que Hamàs es va fer amb el control total de la franja de Gaza fa gairebé dues setmanes.

A més dels deu morts per atacs israelians, un membre de la força executiva creada per Hamàs després d'arribar al poder el març del 2006 ha mort a l'esclatar una bomba que estava manipulant en una caserna d'un dels cossos de seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.