Política

Manuela de Madre avisa que les paraules de Montilla no són "maquillatge"

XI Congrés del PSC

La vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, ha expressat avui que les advertències que va fer ahir el primer secretari dels socialistes catalans i president de la Generalitat, José Montilla, en la clausura de l'XI Congrés d'aquesta formació al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no són "qüestió de maquillatge".
Per la seva banda, el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ha assegurat avui que Montilla "diu les coses molt clares" sobre el que reivindica la seva formació i el govern, i ha recordat que els militants del PSC són "gent sensata i responsable".

En declaracions a Catalunya Ràdio, De Madre ha reiterat que, pel PSC, "no cal arribar fins al precipici i llançar-hi algú" en les negociacions amb l'Estat espanyol, sinó que els socialistes catalans tenen "l'obligació" de buscar acords sobre autogovern i finançament.

Després de ser preguntada sobre si el PSC té un pla B en el cas que les negociacions sobre el finançament no acabin amb un acord que ompli les aspiracions de la Generalitat, ha dit: "Sóc positiva", al mateix temps que l'estratègia alternativa que té la formació sí que existeix, però "no s'explica".

De Madre ha lamentat que CiU "sempre" hagi considerat que els socialistes catalans són uns "venuts" al PSOE i a Madrid, i ha reiterat que, a cada moment, el PSC i Montilla defensaran els interessos de Catalunya. Ha recordat que el president de la Generalitat és una persona de "fer poc soroll, però parla quan cal", com va fer ahir en la clausura del PSC davant de Zapatero.

La vicepresidenta del PSC ha expressat la seva "confiança" que la negociació del finançament serà un èxit, i ha reiterat que, en el seu XI Congrés, el PSC ha tingut com a objectiu avançar cap a la centralitat per aconseguir ser el "partit central" de Catalunya i la "plaça gran del catalanisme", davant de les tesis de la Casa Gran de CiU. En aquest sentit, ha dit que mentre que una plaça és l'espai públic, una "casa gran" és de propietat privada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.