Política

Estat i Generalitat discutiran el 28 de juliol a Barcelona la proposta de Solbes per al finançament

La comissió mixta d'afers econòmics i fiscals es reunirà el pròxim dilluns, 28 de juliol, a Barcelona, amb l'objectiu d'analitzar la situació de la reforma del model de finançament autonòmic. Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, en aquesta trobada s'analitzarà el document de bases presentat la setmana passada pel vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, que no va agradar al govern.

Segons l'Estatut, la comissió mixta d'afers econòmics i fiscals és l'òrgan bilateral de relació entre la Generalitat i l'Estat espanyol en l'àmbit del finançament i li correspon la concreció, l'aplicació, l'actualització i el seguiment del sistema de finançament.

La intenció de la part catalana és avançar en la concreció dels criteris que estableix l'Estatut en aquesta matèria, amb l'objectiu de poder arribar a un primer acord en el termini establert. Un termini que, segons el text estatutari, s'acaba el 9 d'agost, dos anys després de la seva entrada en vigor.

La darrera reunió de la comissió mixta va celebrar-se també a Barcelona el passat 28 de maig. En aquella ocasió, la trobada va servir per crear dos grups de treball i perquè la part catalana lliurés a l'espanyola un document amb les seves bases per a un nou model. Ara, aquesta reunió es farà amb les bases del govern espanyol sobre la taula.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.