Política

El fiscal general de l'Estat eleva a sis el nombre de suposats suïcides disposats a atemptar a Barcelona

Terrorisme

El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, ha elevat aquest dijous a sis el nombre de membres de la cèl·lula islamista desarticulada a Barcelona que, segons la fiscalia, estaven disposats a immolar-se als transports públics de Barcelona.

La interlocutòria que el jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno va fer pública dimecres limitava a tres el nombre de suïcides i atribuïa als set altres imputats diverses tasques dins de l'organització. Segons Pumpido, les proves aportades per la policia i per un testimoni protegit acrediten de forma contundent la tesi que dels deu membres de la cèl·lula desarticulada, sis tenien la missió de convertir-se en màrtirs, mentre que dos eren experts en explosius i els altres dos actuaven com a líders.

Duran critica Saura
Després de demanar no crear alarmisme respecte a l'acte del jutge de l'Audiència Nacional, el president d'UDC i candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha qualificat d'"ingenu” el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, per les seves declaracions sobre la intenció dels suposats terroristes islamistes a Barcelona.
Segons Duran, el conseller “relativitza moltíssim” els temes de seguretat, fet “propi de la ideologia que representa”. Tot seguit, ha assegurat que la seva “missió” no és criticar Saura.

En aquesta línia, el líder del PP, Daniel Sirera, ha demanat la compareixença del president del govern, José Montilla, per apaivagar l'alarma social que s'està creant.

El conseller d'Interior va explicar dimecres que els islamistes detinguts dissabte a Barcelona no tenien cap intenció d'atemptar de forma imminent ni tenien objectius definits. Cal recordar, però, que diumenge passat el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, també va negar que se sabés amb claredat la intenció dels radicals islamistes d'atemptar contra "algun objectiu definit".

El magistrat Ismael Moreno, titular del jutjat d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional que porta els interrogatoris, està convençut, però, que tres dels detinguts són terroristes suïcides que preparaven un atemptat al transport públic de la Ciutat Comtal per al cap de setmana passat.

Pel candidat d'ICV-EUiA a les eleccions generals, Joan Herrera, no hi ha cap “contradicció” entre l'acte de l'Audiència Nacional i les declaracions de Saura. Al seu entendre, “l'acte del jutge es fonamenta en la declaració d'un testimoni protegit, i per tant, segurament era difícil que el conseller Saura conegués aquesta informació”, que “segurament només coneix el jutge”.

Per la seva banda, la candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, ha afirmat que s'està fent “un bon treball” en matèria de seguretat tant des del govern central com des del català, i ha assegurat que li consta “que hi ha hagut una informació fluïda i constant entre el ministeri de l'Interior i la conselleria”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles
Estats Units

Tots els camins porten a l’expresident

Los Angeles
Guillem López Casasnovas
Catedràtic d’hisenda pública

“La reforma del finançament català serà ara o mai”

Barcelona