Política

El PSOE no descarta una investidura de Rodríguez Zapatero en segona volta

El PSOE no descarta que José Luis Rodríguez Zapatero hagi de ser investit en segona volta i aposta per una "arquitectura flexible i oberta" de relació amb tots els grups sense cap "acord preferent". Així ho ha apuntat el secretari general del grup socialista al Congrés, Ramón Jáuregui, després de mantenir contactes amb totes les forces minoritàries de la cambra baixa.

Divendres es reunirà amb CiU, PNB i PP i mantindrà aquest criteri contrari a acords estables de legislatura, perquè estan "oberts a tots els grups". Segons Jáuregui, el PSOE vol iniciar una legislatura "basada en el diàleg, el pacte", i en "acords variats" amb tots els grups, respectant "els marges de llibertat" de cada formació.

La primera ronda de contactes amb els grups que actualment formen el grup mixt no ha suposat cap avenç palpable per a la investidura de Zapatero. La majoria de les formacions han expressat la seva intenció d'abstenir-se o votar en contra, i tan sols CC, BNG i Rosa Díez esperaran al discurs del president per fer públic el sentit del seu vot.

No obstant, els socialistes mantenen l'optimisme i, segons ERC i ICV, expressen que l'aparent manca de suports no els preocupa en absolut. Els portaveus del PSOE han manifestat a Joan Herrera (ICV) i Joan Ridao (ERC) que una investidura en segona volta "no els acomplexaria". Segons Jáuregui, els contactes d'aquesta setmana tenen com a objectiu establir un "quadre de relacions" per estudiar l'actitud dels grups a mitjà termini.

Els socialistes confien que el debat dels dies 8 i 9 permeti acostaments significatius que es tradueixin en suports a Zapatero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.