Política

Raül Romeva i dos exdiputats reclamen un gir sobiranista a ICV

L'eurodiputat Raül Romeva, l'exdiputat al Congrés dels Diputats Joan Armet i l'exdiputat al Parlament i exsenador, Roc Fuentes, s'han adherit al manifest que aposta per unes polítiques sobiranistes a ICV, segons han informat els seus promotors a través d'un comunicat. Aquests noms se sumen a la vintena de persones que ja van ser anunciades fa uns dies, entre els quals hi havia l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral, l'exdiputat al Parlament Ignasi Riera, el responsable de l'àmbit de Cultura d'ICV, Pep Altayó, o l'escriptor Jordi Coca. El seu objectiu és impulsar un canvi d'actitud en les polítiques d'ICV en aquesta matèria en l'assemblea nacional que es farà al novembre.

Segon el manifest, titulat Per unes polítiques sobiranistes a ICV, els signants consideren que "durant massa temps Iniciativa ha passat de puntetes pels seus posicionaments sobre la qüestió nacional". De fet, constata que el partit "reclama l'exercici de la sobirania popular per decidir el futur de Catalunya" però que, tanmateix,  "no és tingut en compte en l'arc polític del nacionalisme català".

El manifest reclama que la nova direcció que surti de l'assemblea "assumeixi explícitament i de fet la reivindicació nacional en l'horitzó de l'autodeterminació, expressió de la sobirania, i la situï en un lloc capdavanter en la política d'ICV".

Segons els promotors del manifest també s'han afegit també al manifest el coordinador del grup d'ICV a la Diputació de Barcelona, Manuel Martínez, i el president d'ICV a Molins de Rei, Pere Vallès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.