Política

Autoritzada la manifestació d'Alianza Nacional a Tarragona

12 d'octubre

La Subdelegació del govern espanyol a Tarragona ha autoritzat la manifestació convocada pel grup d'extrema dreta Alianza Nacional pel matí del pròxim diumenge, 12 d'octubre, per commemorar el dia de la Hispanitat. També s'ha autoritzat una altra marxa convocada pel col·lectiu independentista Endavant, prevista per la tarda. Així mateix, la subdelegació ha advertit que les dues manifestacions estaran "limitades tant pel que fa a l'espai com al temps" previst.

En un comunicat, la Subdelegació del govern espanyol assegura que ha autoritzat la manifestació després de "comptar amb els informes de la Guàrdia Urbana de Tarragona i el Cos Nacional de Policia" i ha assegurat que "no escatimarà esforços per garantir els drets constitucionals i la seguretat de tots els ciutadans". En aquest sentit, les forces de seguretat "s'encarregaran de fer respectar tan el dret de manifestació com el de lliure circulació de tots", amb especial cura a garantir "la seguretat dels ciutadans".

La marxa espanyolista, tot i l'autorització per part de la Subdelegació, compta amb el rebuig de l'equip de govern de l'ajuntament de Tarragona (PSC-ERC) que dilluns ja va manifestar la seva oposició. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es va posar en contacte amb la subdelegada del Govern, Teresa Pallarès, per fer-li saber la posició desfavorable del consistori respecte a la celebració d'aquest acte, tot i que finalment la Subdelegació ha decidit autoritzar-la.

La portaveu de l'equip de govern, Begoña Floría, va manifestar que "des de l'ajuntament es creu que la manifestació és un al·legat a la intolerància i que pot perjudicar la bona convivència ciutadana".

Concert de rock neonazi
Respecte a la possible celebració d'un concert de rock de grups d'ideologia "neonazi" la nit de l'11 d'octubre en un lloc per determinar de la ciutat, Floría ha assegurat que "no ha arribat cap sol·licitud" per a la celebració d'aquest esdeveniment. La portaveu municipal ha afegit que, en cas que fos així, "no seria aprovada, per la mateixa raó per la qual no trobem adequada la manifestació", i ha recordat que els tràmits administratius per atorgar un permís per a la celebració d'un acte al carrer requereixen un mínim de 15 dies d'antelació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.