Política

Ridao descriu Junqueras com un "sobiranista de debò" i "no de saló"

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha exposat les virtuts del candidat triat pels republicans, l'historiador Oriol Junqueras, del qual ha dit que és un "sobiranista de debò, no de saló", i que és un independent "d'obra nova, no una rehabilitació", en una comparació implícita amb el candidat de CiU, Ramon Tremosa.

Mentrestant, Ridao ha assegurat que ERC no renuncia encara a la possibilitat que hi hagi una "candidatura catalanista" a les europees, tal com Puigcercós va plantejar a diferents partits al desembre.

Junqueras prendrà el relleu de Bernat Joan, que va ser el candidat en les anteriors eleccions europees i que ara està al govern català. Després d'haver mantingut contactes amb diferents possibles candidats, la direcció s'ha decantat per Junqueras pel seu "perfil catalanista d'ampli espectre" i pel seu perfil mediàtic, entre d'altres motius.

El secretari general ha valorat la seva formació, el "perfil humanista" i "coneixedor de l'economia", així com la seva trajectòria com a docent universitari, escriptor i col·laborador habitual de diferents mitjans de comunicació.

Ridao ha explicat que la proposta ha estat plantejada per Puigcercós i ell mateix, i que ha tingut el vistiplau unànime de l'executiva, on no hi eren ni Josep-Lluís Carod-Rovira ni Ernest Benach, que havien anat als funerals pels nens de Sant Boi que van morir aquest cap de setmana a causa del vent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.