Política

Rubalcaba diu que hi ha "vinculacions clares" d'Askatasuna i D3M amb Batasuna, EHAK i ANB

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha afirmat aquest dimecres que existeixen "vinculacions clares" entre les candidatures d'Askatasuna i D3M amb la il·legalitzada Batasuna i amb els partits successors, EHAK i ANB. Respecte a aquestes evidències, el ministre ha afegit: "És probable que en trobem més".

El titular d'Interior ha dit que la Policia i la Guàrdia Civil encara elaboren informes que s'enviaran a la Fiscalia, a l'Advocacia de l'Estat i al jutjat central d'instrucció número 5 que dirigeix Baltasar Garzón, sense aclarir quina serà la via que utilitzarà l'Estat per evitar que les dues candidatures vagin a les pròximes eleccions basques.

Rubalcaba ha fixat un termini de "pocs dies" per remetre els informes policials als seus destinataris amb l'objectiu que tinguin temps d'exercir les accions legals que considerin oportunes. "Seguim investigant", ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.