Política

Marlaska envia a la presó 3 dels 13 detinguts a Barcelona i València durant l'operació Fish

Tribunals

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ha ordenat presó incondicional per a tres dels detinguts aquest dimarts a Barcelona i València durant l'operació Fish, relacionada amb la xarxa internacional de falsificació documental, tràfic de persones i tràfic de drogues.

Marlaska els imputa delictes d'associació il·lícita i falsificació. El magistrat ha imposat als altres dos arrestats una fiança de 4.000 euros per evitar la presó i ha deixat en llibertat un sisè detingut. A la resta de detinguts se'ls seguirà interrogant durant aquest dijous.

La policia estatal va detenir aquest dimarts a la matinada tretze persones, onze al barri del Raval de Barcelona i dues a València, en el marc de l'operació Fish contra el crim organitzat. La xarxa desmantellada està vinculada amb la falsificació de documents i mantenia contactes a França, Bèlgica, Suïssa, Regne Unit, Alemanya i Tailàndia.

Els 13 detinguts són onze pakistanesos, un hindú i un nigerià, tots ells suposats membres d'una xarxa internacional de falsificació de documents –concretament passaports–, tràfic d'éssers humans i tràfic de drogues.

La xarxa tindria ramificacions a França, Bèlgica, Suïssa, Regne Unit, Alemanya i Tailàndia.

Coordinació policial
L'operació s'ha portat a terme a partir de les investigacions de la comissaria general de la informació i les brigades de Barcelona i València coordinades pel jutjat número 3 de l'Audiència Nacional que dirigeix el jutge Fernando Grande-Marlaska.

Les investigacions de l'operació han permès desmantellar una trama internacional, que consistia principalment en el robatori de passaports en diferents ciutats per enviar-los a Tailàndia.

Des d'allà, un cop manipulats, se enviaven als països descrits, on eren lliurats a organitzacions i grups de delinqüents. En els registres domiciliaris efectuats s'ha intervingut nombrosa documentació, suports informàtics, telèfons mòbils, material per falsificar documents, passaports falsos i en blanc, fotografies en format carnet i altres estris per falsificar.

Els detinguts
Els detinguts a Barcelona són Mohamad Warrak, Ansar Shahzad, Awais Younas Butt, Sheikh Naveed zia Ur Rehman, Atiqur Rehman, Raja Waheed Jarral Khuram Shahzad, Muhammad Shoaib i Hussain Mushtaq, tots ells nascuts al Pakistan. També han detingut a Barcelona Babatunde Abundiade, nascut a Nigèria. A València han detingut Muhammad Ikram, nascut al Pakistan, i Jangeet Singh, nascut a l'Índia.

La policia estatal investiga ara si la xarxa de falsificació desmantellada tenia alguna relació amb l'aportació de documents falsos a grups vinculats amb el terrorisme internacional.

De fet, un ciutadà pakistanès, identificat com a Marc Ghulam Farit, ha estat detingut aquest dimecres a Bèlgica com a presumpte responsable de la xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Àsia

Ajut a l’Afganistan malgrat tot

Barcelona
Andreu Absil (Andy)
Alcalde de Montgat (PSC)

“No vull mirar enrere i ens toca fixar-nos en el futur i el 2027”

Montgat

La porta d’entrada al Maresme

Montgat
estats units

L’FBI investiga com un “intent d’assassinat” contra Trump el tiroteig en el seu camp de golf

barcelona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
amèrica del sud

L’arrest de dos bascos a Veneçuela eleva el nivell de la crisi diplomàtica

barcelona

Caça major contra l’amnistia

Barcelona
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda