Política

Marlaska envia a la presó 3 dels 13 detinguts a Barcelona i València durant l'operació Fish

Tribunals

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ha ordenat presó incondicional per a tres dels detinguts aquest dimarts a Barcelona i València durant l'operació Fish, relacionada amb la xarxa internacional de falsificació documental, tràfic de persones i tràfic de drogues.

Marlaska els imputa delictes d'associació il·lícita i falsificació. El magistrat ha imposat als altres dos arrestats una fiança de 4.000 euros per evitar la presó i ha deixat en llibertat un sisè detingut. A la resta de detinguts se'ls seguirà interrogant durant aquest dijous.

La policia estatal va detenir aquest dimarts a la matinada tretze persones, onze al barri del Raval de Barcelona i dues a València, en el marc de l'operació Fish contra el crim organitzat. La xarxa desmantellada està vinculada amb la falsificació de documents i mantenia contactes a França, Bèlgica, Suïssa, Regne Unit, Alemanya i Tailàndia.

Els 13 detinguts són onze pakistanesos, un hindú i un nigerià, tots ells suposats membres d'una xarxa internacional de falsificació de documents –concretament passaports–, tràfic d'éssers humans i tràfic de drogues.

La xarxa tindria ramificacions a França, Bèlgica, Suïssa, Regne Unit, Alemanya i Tailàndia.

Coordinació policial
L'operació s'ha portat a terme a partir de les investigacions de la comissaria general de la informació i les brigades de Barcelona i València coordinades pel jutjat número 3 de l'Audiència Nacional que dirigeix el jutge Fernando Grande-Marlaska.

Les investigacions de l'operació han permès desmantellar una trama internacional, que consistia principalment en el robatori de passaports en diferents ciutats per enviar-los a Tailàndia.

Des d'allà, un cop manipulats, se enviaven als països descrits, on eren lliurats a organitzacions i grups de delinqüents. En els registres domiciliaris efectuats s'ha intervingut nombrosa documentació, suports informàtics, telèfons mòbils, material per falsificar documents, passaports falsos i en blanc, fotografies en format carnet i altres estris per falsificar.

Els detinguts
Els detinguts a Barcelona són Mohamad Warrak, Ansar Shahzad, Awais Younas Butt, Sheikh Naveed zia Ur Rehman, Atiqur Rehman, Raja Waheed Jarral Khuram Shahzad, Muhammad Shoaib i Hussain Mushtaq, tots ells nascuts al Pakistan. També han detingut a Barcelona Babatunde Abundiade, nascut a Nigèria. A València han detingut Muhammad Ikram, nascut al Pakistan, i Jangeet Singh, nascut a l'Índia.

La policia estatal investiga ara si la xarxa de falsificació desmantellada tenia alguna relació amb l'aportació de documents falsos a grups vinculats amb el terrorisme internacional.

De fet, un ciutadà pakistanès, identificat com a Marc Ghulam Farit, ha estat detingut aquest dimecres a Bèlgica com a presumpte responsable de la xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.