Política

Patxi López demana la unitat de tots els partits bascos per lluitar contra ETA

Durant el discurs d'investidura agraeix el suport dels populars, gràcies al qual serà nomenat lehendakari. Estén la mà al PNB i agraeix la feina feta per Ibarretxe

El candidat a lehendakari pel PSE-EE, Patxi López, ha afirmat durant el discurs d'investidura que la prioritat del seu govern serà la lluita contra ETA, però ha assegurat que no vol estar sol en aquest objectiu i que per això vol elaborar "una estratègia contra el terrorisme pactada amb tots els partits de la cambra basca". "Seré el lehendakari que estarà dia a dia davant d'ETA", ha assegurat. També ha estès la mà "especialment" al PNB, al qual ha demanant que actuï des de l'oposició "amb responsabilitat i que contribueixi a aconseguir els reptes col·lectius de la societat basca" i ha agraït la feina feta per Juan José Ibarretxe.

El líder socialista ha demanat  "la confiança de tots" els partits per fer front a la crisi i al terrorisme, i per unir als bascos i "deixar enrere els blocs enfrontats". López serà nomenat aquesta nit president del govern d'Euskadi gràcies als vots dels diputats socialistes (25), dels populars (13) i del d'UPyD. De fet, durant el seu discurs ha expressat el seu agraïment al PP pel suport que rebrà en la votació d'investidura.

Durant la seva intervenció -que ha iniciat en euskera-, al Parlament basc, López ha afirmat que vol ser lehendakari no "només per formar un govern i presidir-lo, sinó també per obrir un nou temps polític a Euskadi". Pel líder socialista, ara toca "posar les prioritats de la política allà on hi ha els problemes i les preocupacions reals de la gent".

Més de 500 personalitats de la vida política i social i alts càrrecs institucionals assisteixen al ple del Parlament basc en què s'investirà Patxi López com a lehendakari i que serà cobert per més de 300 periodistes. Entre les personalitats que acudiran a la sessió plenària es troben el ministre de Foment, José Blanco; el líder del PP, Mariano Rajoy; la secretària d'Organització del PSOE, Leire Pajín, i el president del Senat, Javier Rojo, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.