Política

El Parlament no fa cap declaració sobre Gaza per divergències entre el tripartit i l'oposició

El Parlament no ha fet aquest dimecres cap declaració institucional sobre la situació de Gaza després que els tres partits de l'oposició no hagin volgut subscriure el text elaborat per PSC, ERC i ICV-EUiA. La declaració institucional pactada pel tripartit condemnava l'ofensiva militar que l'exèrcit israelià ha dut a Gaza, així com les actuacions de Hamàs en contra de l'estat d'Israel.

Republicans i ecosocialistes han lamentat als passadissos del Parlament que s'hagi perdut una oportunitat d'or perquè la cambra catalana es posicionés al respecte, mentre que CiU ha criticat que la declaració és una "cortina de fum", que "no entra al fons de la qüestió".

La declaració reclamava que l'exèrcit d'Israel consolidés "la seva treva i es retirés de manera completa de la Franja i que Hamàs cessés de manera definitiva el llançament de coets contra el territori israelià". "Han de finalitzar de manera permanent les agressions de les dues parts en conflicte", s'afegia.

El Parlament mostrava també el seu suport a tots els esforços diplomàtics de la comunitat internacional destinats a consolidar la treva.

El Parlament reclamava, en la declaració del tripartit, que Israel obris i facilités "el lliure accés humanitari a la Franja de Gaza"; "que cessés l'embargament econòmic i el tancament de fronteres que, durant divuit mesos, ha patit Gaza per part d'Israel", i que la comunitat internacional conduís totes les parts implicades a un procés de negociació per culminar en 'una pau justa", basada en nombroses resolucions de Nacions Unides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.