Política

Sánchez-Camacho: "Els catalans som i ens sentim constitucionalistes"

La presidenta del PP català ha recordat que a Catalunya "al referèndum constitucional hi van participar gairebé el 68%, 20 punts més que en el referèndum de l'Estatut de 2006"

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha remarcat que els catalans són i se senten constitucionalistes. "Volem, creiem i donem suport a la Constitució democràtica de 1978 com eix de la nostra convivència i marc legal comú", ha destacat en un article al seu blog amb el títol Els catalans som constitucionalistes.

En aquest sentit, ha recordat que a Catalunya "al referèndum constitucional hi van participar gairebé el 68%, 20 punts més que en el referèndum de l'Estatut de 2006".

Sánchez-Camacho ha destacat que quan formacions com "el PSC o CiU es plantegen dubtes, el compromís del PPC amb la Constitució és ferm i clar".

La líder dels populars catalans ha manifestat que la majoria dels catalans "segueixen valorant la validesa" de la Constitució, "la seva actualitat i importància en la construcció i consolidació de la democràcia" a l'Estat espanyol.

"La majoria de catalans som constitucionalistes perquè volem la carta magna com a guia del nostre futur comú de progrés, com a eix legal d'una Catalunya capdavantera dintre de l'Espanya moderna del segle XXI", ha apuntat.

Sánchez-Camacho ha destacat que durant 31 anys, "un conjunt de lleis han desenvolupat el contingut de la Constitució i han creat el sistema de drets, llibertats i deures que ha garantit el desenvolupament de l'Estat com un país emergent i reconegut a Europa".

En aquest context, ha remarcat que la Transició i el desenvolupament democràtic del país han estat referència clara per al conjunt de països desenvolupats.

Segons Sánchez-Camacho, "el procés de recuperació democràtica s'ha vist acompanyat pel creixement econòmic i la millora general en la qualitat de vida de les famílies".

Ha remarcat que Catalunya "ha estat una peça fonamental en aquest procés com a motor econòmic, social i cultural, com a comunitat cosmopolita i oberta i com factor d'estabilitat democràtica".

En aquest sentit, Sánchez-Camacho ha dit que en aquesta etapa Catalunya "ha desenvolupat el més alt grau d'autogovern, encara que no sempre ha estat acompanyat de l'adequada gestió de les competències i dels recursos".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.