Política

La consulta d'Arenys provoca cues per votar

Un centenar de persones esperava davant el Centre Moral d'Arenys de Munt quan el col·legi electoral ha obert les portes a les 9 del matí per a la consulta sobiranista convocada pel Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació (MAPA).

Un centenar de persones esperava l'obertura de les portes del Centre Moral d'Arenys de Munt, convertit en col·legi electoral per a la consulta sobiranista convocada pel Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació (MAPA).

Ernest Vila, un jubilat, ha estat la primera persona a dipositar la papereta a l'urna i no ha tingut cap inconvenient a revelar que ha votat sí. Vila ha afirmat que "ja en tenia ganes" perquè el fet que s'hagi generat tota la polèmica al voltant de la iniciativa ha fet que la gent tingui més interès a participar en la votació que "situa Arenys al mapa". El primer votant en aquesta consulta no dubta a afirmar que la manifestació de Falange és "una provocació", però està convençut que la policia ho controlarà.

El jurista Alfons López Tena ha estat l'encarregat de donar per iniciada la jornada electoral. Unes 6.500 persones estan convocades a les quatre urnes que hi ha disposades per ordre alfabètic en el centre cívic. La tranquil·litat presideix les primeres hores d'aquest diumenge en aquest municipi del Maresme, ocupat per més d'un centenar d'informadors. Uns 70 voluntaris s'encarreguen de l'organització de l'acte.

L'alcalde de la població, Carles Móra, ha afirmat a primera hora el seu convenciment que “la consulta ja ha triomfat abans de fer-se” a causa de l'ampli ressò que ha obtingut. Móra ha situat la consulta dins la normalitat de la vida social del municipi i, tot i mostrar-se convençut de la victòria del sí, el més rellevant serà la participació de votants. La convocatòria d'una manifestació de Falange ha motivat qie des de primera hora del matí els Mossos d'Esquadra hagin fet acte de presència amb unitats antiavalots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.