Política

Rubalcaba: "Ja em temia una cosa així després de les últimes detencions d'ETA"

El ministre de l'Interior reconeix que els etarres han tingut temps d'abandonar Mallorca. Reitera que el final d'ETA "no serà dialogat"

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha reconegut aquest diumenge que "es temia" una resposta violenta d'ETA "després de les últimes detencions" realitzades fa unes setmanes. A més, ha reiterat, tal com ja va fer el president Zapatero i la vicepresidenta  María Teresa Fernández de la Vega que el final d'ETA "no serà dialogat".

"Com més detencions es produeixin més necessiten fer alguna cosa per dir al món que no estan derrotats. Per més paradoxal que sembli, cada detenció suposa una prevenció més important i una preocupació més gran. Ens temíem que alguna cosa així pogués arribar a passar", ha assegurat el ministre, que ha afegit: "Com més febles són, més assassins poden arribar a ser".

Rubalcaba, en declaracions a la Cadena Ser, s'ha mostrat convençut que els autors de la mort dels dos guàrdies civils de Calvià seran detinguts "més aviat que tard".

A més, també ha reconegut que els autors de l'atemptat, en utilitzar una bomba adossada amb temporitzador, "han pogut fugir" de l'illa perquè han tingut temps per fer-ho. Amb tot, ha remarcat que no hi ha "una hipòtesi única" sobre si els autors de l'atemptat de Mallorca continuen o no a l'illa. I ha assenyalat que continua activat un mecanisme policial extraordinari per intentar localitzar-los, per si encara es troben a Mallorca.

El ministre de l'Interior ha insistit que el final d'ETA "no serà dialogat" ni negociat, sinó que serà fruit de "l'actuació policial" i la "deslegitimació social" de la banda terrorista. A més, ha recordat en un missatge destinat a l'esquerra abertzale que "mai hi haurà legalització sense que s'abandonin les armes". "O ho deixa córrer ETA o les forces policials faran que ho deixin córrer".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.