Política

El Tribunal Constitucional celebrarà un nou ple sobre l'Estatut dimecres que ve

Els magistrats podrien calibrar el suport de què disposa la ponència del conservador Guillermo Jiménez, que anul·la més d'una vintena d'articles del text català. És el quart esborrany que es debat

La presidenta del Tribunal Constitucional, Maria Emilia Casas, ha convocat un nou ple per debatre sobre l'Estatut el pròxim dimecres 19 de maig.

De fet, segons han confirmat fonts del Tribunal Constitucional, els magistrats podrien calibrar el suport de què disposa la ponència del conservador Guillermo Jiménez, que anul·la més d'una vintena d'articles del text català i que de moment no ha obtingut l'aval del l'ala més conservadora formada per Vicente Conde, Javier Delgado i Jorge Rodríguez Zapata.

És el primer ple que es convoca específicament per parlar de l'Estatut des del fracàs del 14 d'abril en què els magistrats van rebutjar el text redactat per l'anterior ponent, la progressista Elisa Pérez Vera.

L'últim text de Guillermo Jiménez declara inconstitucionals una vintena d'articles de l'Estatut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.