Política

Duran insta el PSC a dir no als pressupostos de ZP

El Consell de Ministres aprova avui el projecte de llei dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2010

El president del comitè de govern d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, va posar ahir el dit a l'ull del PSC instant la formació a rebutjar els pressupostos de José Luis Rodríguez Zapatero, amb l'argument que són contraris als interessos dels catalans, sobretot en temps de crisi.

El dirigent de CiU, que ha donat per fet aquesta setmana que no donarà suport als comptes del govern espanyol -la incògnita és si hi votarà en contra o s'abstindrà- recorda en la seva carta web setmanal les paraules que el president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, va pronunciar en un míting amb presència de Zapatero: "Els socialistes catalans t'estimem, però encara estimem més Catalunya". Segons Duran, els pressupostos previstos "no aporten mesures correctes per afrontar la crisi" i "no ajuden els sectors productius a crear ocupació".

D'aquí que insti els socialistes catalans a oposar-s'hi perquè Zapatero es vegi obligat a presentar-ne uns de diferents. Una possibilitat del tot remota, però que serveix a Duran per tornar a posar en evidència la "supeditació" dels socialistes catalans al PSOE que CiU denuncia.

L'anunciada pujada d'impostos del govern de Zapatero, que aprova avui els comptes en consell de ministres, és el factor determinant a què la federació nacionalista s'agafa per rebutjar fer de salvavides de Zapatero, en un any que culminarà amb unes eleccions a Catalunya i en què qualsevol moviment compta. En un comunicat, el PSC va respondre ahir mateix avisant que votarà els comptes per al 2010 "per responsabilitat" i va demanar a Duran "que no es precipiti" i esperi a veure els números.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona