Política

Montilla evita aclarir si recolza la congelació de pensions

Oriol Pujol reclama al president que se centri en la crisi i no "a investigar l'oposició". Puigcercós demana que no es penalitzin les infraestructures. El PP exigeix eleccions 

El president de la Generalitat, José Montilla, no ha volgut aclarir aquesta tarda al Parlament si recolza la congelació de les pensions que preveu el govern del PSOE, en un intens debat amb el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol. El dirigent nacionalista ha pressionat Montilla sobre aquesta previsible retallada, advertint que CiU s'hi oposarà, mentre li reclamava que "aclarís" davant els diputats quina serà la seva resposta. Però el líder del PSC ha optat per esquivar l'envit, amb una evasiva. "Miri, si vol saber què penso de la congelació de pensions ja tindrà ocasió de saber-ho quan sigui el moment", s'ha limitat a indicar Montilla mirant de no entrar en col·lisió amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Ha remarcat que tant el govern del PSOE com el del tripartit han augmentat les pensions en els darrers anys, i que diversos governs europeus estan fent hores d'ara retallades.

El debat ha seguit encara amb més graduació quan Pujol ha retret a Montilla que actui amb celeritat per assegurar-se el "control polític" de TV3 i Catalunya Ràdio aprovant un decret urgent, o per "crear una comissió per investigar l'oposició", quan  després de vàries setmanes encara no han decidit mesures contra la crisi. "Centri's, quadri els socis, i empenyi mesures", ha conclos el portaveu de CiU en to de recomanació.

Montilla ha respost acusant Pujol de "demagògia", amb l'argument que la crisi no afecta només Catalunya i Espanya sinó molts altres països.

En una altra intervenció, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha demanat que les retallades no afectin ni l'educació, ni la recerca ni les infraestructures, cosa en la qual el president només ha coincidit en part. Segons Montilla, en els dos primers conceptes no s'ha de retallar, però en canvi les infraestructures s'hauran de prioritzar i "algunes s'hauran d'alentir".

La crisi ha tornat a aparèixer insistent en el torn del PP, quan Enric Millo ha arribat a assegurar que Montilla ha perdut "el sentit comú" a l'hora d'afrontar la crisi, i ha reclamat la convocatòria d'eleccions anticipades. "És pura demagògia", ha estat novament la resposta del president.    


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.