Política

Castells surt en defensa d'Ernest Maragall i adverteix el PSC que és un error "negar la realitat"

El conseller fa una declaració al Parlament, davant la sorpresa de la direcció socialista

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha sortit aquest migdia en defensa del conseller d'Educació, Ernest Maragall, just l'endemà que aquest va criticar el tripartit assegurant que provoca fatiga als catalans. Davant la sorpresa de la direcció del PSC, Castells ha convocat aquest migdia els periodistes presents al Parlament i ha fet una declaració sense preguntes amb una defensa fèrria de Maragall, advertint fins i tot el PSC que no es pot permetre l'error de "negar la realitat". Implícitament el conseller ha recolzat la tesi que Catalunya està fatigada del pacte tripartit.

"Només faltaria que un conseller del govern de la Generalitat no pogués parlar de política", ha subratllat el titular d'Economia censurant les veus del PSC que han recelat de les paraules de Maragall, entre les quals hi ha la del president de la Generalitat, José Montilla, que ahir va considerar inoportunes les paraules de Maragall.

La declaració de Castells, a peu dret davant del seu despatx al legislatiu català, ha estat seguida per una vintena de periodistes, i a pocs metres ha observat l'escena el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, que pocs segons abans havia intercanviat impressions amb Miquel Iceta. 

Castells no ha fet la declaració de manera improvisada, sinó que el seu departament l'ha anunciat prèviament sense avançar-ne el contingut. "Vull parlar del tema del dia", ha indicat només trobar-se la premsa, abans de parlar. Després de posicionar-se, s'ha retirat al seu despatx.

Les paraules del conseller han provocat corredisses dels periodistes per informar del que ja sembla una crisi al PSC, mentre els dirigents socialistes s'han adreçat als seus despatxos, i els altres partits analitzaven també aquesta situació inèdita al partit de José Montilla. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.